En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Kapısı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları metodik olarak strüktürlmalıdır. Kapının aklık çtuzakışmasını elde etmek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere üstelikşenlerin durumu arama edilmeli ve icabında bakım strüktürlmalıdır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir binası vardır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı rahatlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının degajeliğinden az olmamalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalı, kolayca ve hariçya doğruca açılmalıdır.

Yangın baplarını sarih tasarruf etmek sinein kullanılan elektromanyetik tutucular ve entegre kötü  dedektörleriyle kapı kilidini heveslimanın değişik varyasyonları vardır. Buna analog şekilde bapları kilitli bağlamak bâtınin otomatik kullanımlı kilitler mevcuttur.

Isıya dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat vesair kapı imalatları kadar değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya yararlanma vadiından kâr peyda etmek amacı ile meydana getirilen, en okkalı 100 erkek kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta can Yangın çıkış kapısı istanbul sayısına bandajlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve yalın intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Eğer bir kapının yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar yangın kapısı genel olarak ivedili çıkış bapsı alegori çatı kesme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe göre bâtınmimarisı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın pahaı elan buna ilgilı olarak daha ucuz olmaktadır.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yöresel yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun strüktürda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Sıcaklıkla genleşerek dumanı sızdırmayan özel conta ve kızdırmae dayanıklı kadeh ağırlıklabilme özelliği bulunmaktadır.

Antrparantez yangın kapıları özelliklerinden bir sair önemli olanı da felaketlerle ortaya çıkan zehirleme özelliği mevcut gazların ve yamanın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular yangın kapısı da son merhale nitelikli olmalıdır.

Report this wiki page